sâmbătă, august 07, 2010

Maidanezii - suflete singure

Năpăstuiți de soartă, huliți de societate.
De parcă nu au și ei un suflet și-o inimă caldă pulsându-le viața, mizeră, chiar și așa, de noi atât de blamată. Nu o dată am întors capul în altă parte, de rușine pentru noi - oamenii, când am văzut un astfel de nefericit potolindu-și foame cu resturile defecației altor...oameni, când ne-ar fi mai simplu deoparte să punem câteva din resturile noastre alimentare; nu o dată am ridicat piatra și am lovit; nu o dată am uitat ce prieteni devotați ne-ar fi de i-am iubi...
Mă întreb unde a călcat onorabilul purtător de chipiu de are nevoie...de-un maidanez flămând?
Și cărui privilegiu al naturii i se datorează atitudinea asta așa mândră în fața unui câine al străzii ce-i linge pantofii când el linge până și urmele șefului său, nu doar fundul și pantofii.

10 comentarii:

  1. Salut ! Vad ca esti un suflet mai sensibil fata de animale. Sustine si tu campania impotriva violentei de orice fel asupra animalelor : http://reactiiacide.blogspot.com/p/spune-stop-torturii.html

    RăspundețiȘtergere
  2. postul asta imi aduce aminte de un cantec:Iubiti si cainii vagabonzi, dar cred ca daca vrem sa le oferim ceva mai bun trebuie sa ne implicam mai mult in actiuni de protejare a maidanezilor, pentru ca fie ca vrem sa nu sa recunostem, acestia reprezinta un pericol pentru cetateni avand deseori tentinda ce a ataca... trist dar adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  3. da, dar s-ar putea face ceva de-ar fi vointa

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, ai dreptate, dar sunt si foarte periculosi. Nu sunt putine cazurile cand au atacat oameni in plina zi si i-au facut varza. Daca le dai hrana, ii inmultesti. Cel mai bine e sa aiba si hrana si adapost, ca sa nu mai umble hai hui pe strazi si sa bage lumea in sperieti. Mie mi-e frica de ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu personal cred ca trebuie facut ceva pentru, in orce caz tratati cu omenie nu cum o face nenea „militianu”

    RăspundețiȘtergere
  6. tu stii foarte bine pozitia mea fata de comportamentul acestor oameni, cred ca nu trebuie sa mai insir aici cele n motive pentru care detest astfel de oameni.

    E ok, intr-adevar sunt si caini care ataca, dar se face ceva pentru ei? in afara de a-i otravi si a-i da animalelor de la gradina zoo?
    Cel putin eu nu am auzit de o organizatie buna pentru protectia animalelor, organizatii sunt dar doar cu numele nu si cu fapta.

    Dar ce tot spun eu aici?! pentru om e mai simplu sa ia o piatra si sa dea in caine, sau sa dea cu piciorul in el pana il vede plin de sange decat sa-i ofere ceva de mancare sau un adapost.

    RăspundețiȘtergere
  7. pai o fi avand animalele un suflet,dar noi oamenii nu stim sa-l pretuim,noi ne batem joc de el.Politistii nu mai spun...

    RăspundețiȘtergere
  8. de cine sa-ti mai fie mila in zilele noastre ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Un animal este un prieten mai bun decat omul. Ce suflet sa ai sa il izgonesti cand el se uita la tine cu ochii tristi spunandu-ti parca "Mi-e foame!", "Sunt si eu la fel de trist ca si tine!"...sau sa il izgonesti cand el vine sa iti daruiasca o prietenie sincera...Dar, din pacate, oamenii sunt SUPERIORI (asa se cred- precum politistul din imagine)
    Si, apropo de agresivitate, consider ca ei devin agresivi pentru a se apara. E singura modalitate de a se apara de rautatea oamenilor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da.imaginea e trista.Bietii doi maidanezi din aceeasi rasa,,cum se gudura pe langa un catelus...

    RăspundețiȘtergere