marți, februarie 07, 2012

Utilitate

Să ai cauciucuri de iarnă e o treabă absolut utilă. Nu prea a nins până acum dar era util să fii pregătit că nu se ştie niciodată când te prind vreo câţiva fulgi de zăpadă. Şi dacă n-ai cauciucuri de iarnă e jale mare.

Jale mare e că şi a nins olecuţă mai mult. Nu exagerat, în opinia mea. Nu locuim chiar la Ecuator să nu ştim ce-i aia zăpadă. Şi vezi mătăluţă, asta e o iarnă nasoală că temperaturile sunt „sub 0 grade”, ca să citez din clasicul autohton, analfabet da’ parlamentar, Traian Igaş.

 Ai cauciucuri de iarnă, dar tot în zăpadă stai. De TVA-ul ăla de 24% are cine sta-n Maldive la soare. Stai fără griji. Are cine-ţi cheltui banii absolut util. Nu pentru tine ce-i drept.

Poate contra unei sume la fel de modice ca cele ale anvelopelor de iarnă ar trebui să se facă cursuri de „iglu building”.  Asta ar fi util. Nu?

Util ar fi să te trezeşti foarte drevreme, să pui mâna pe lopată, asemeni altor politicieni, şi să-ţi cureţi drumul pe care trebuie să-l parcurgi. Apoi, poţi parcurge drumul în siguranță cu maşina. 

„Cine se trezeşte de dimineaţă, departe ajunge.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu