miercuri, decembrie 21, 2011

Medicii avertizează: Salivatul excesiv dăunează grav sănătății!

Salivatul excesiv, sau afecțiunea prosperității este întâlnită îndeosebi în statele comunist-capitaliste, în rândurile celor care-s mai puțin comuniști-capitaliști decât alții. Acestă precizare imperiosă va face distincția între băieții deștepți cu ”afaceri prospere” și sărăntocii cu studii superioare.

Medicii recomadă celor din a doua categorie moderație. Multă, multă-multă moderație.

Deși acum în preajma sărbătorilor vitrinele magazinelor sunt pline de tot felul de bunătăți, iar aromele puternic E-urizate te ciupesc de nas, nu alta, și se bagă tam-nesam in gârba ta, amețindu-te, îmbătându-te, trebuie să fii și să rămâi conștient de următorul lucru:

Expunerea la aceste mirosuri pe o perioadă mai mare de 5 min/produs îți poate cauza salivarea excesivă!

De reținut este și faptul că, în decursul unei „mirosiri” , este recomandat să nu se depășească 3 feluri diferite de mirosuri.

Pentru o viața echilibrată, aceeași medici recomadă 3 „mirosiri” pe zi, ținîndu-se cont ca seară aromele mirosite să fie mai ușoare, pentru un somn liniștit și odihnitor. Nu poți tremura prea bine dacă ai burta plină. Bănuiesc că nici căldură n-ai în casă. Cazul fericit e să ai totuși o casă.

Ca și afecțiune salivatul excesiv cauzează deshidratarea acută. Cu toate că avem rezerve însemnate de apă dulce, nu te amăgi că vei primi vreun pahar de apă de la cineva. În consecință, dacă nu ții neapărat să mori ca un câine în mijlocul străzii, respectă recomandările de mai sus.

În altă ordine de idei, sociologii trag un semnal de alarmă asupra locurilor în care se va saliva.

Trebuie evitate cu sfințenie trotuarele acoperite de gheață, sau podele lunecoase ale magazinelor. Riscul este evident. Dacă dai cu tine de pământ pe pariu că acolo rămâi. Eventual ești aruncat în vreun cotlon de ai îndrăznit cumva și încurci circulația.

Nu uita: moderație, moderație, moderație!!!

Un comentariu:

  1. MEGA-FELICITAREA BLOGOSFERICA == LA MULTI ANI 2012 ==

    Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza la sfarsitul felicitarii si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi!
    Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org. Vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari!

    *Gandurile lor merg catre tine!
    - La Multi Ani si un 2012 asa cum il visati! Liviu R. – balantza.com
    - Sa aveti un 2012 cu sanatate, fericire si realizari! LA MULTI ANI!
    RobertN – http://acrilice-pointpen.blogspot.com/
    - Fie ca acest Nou An, sa va aduca in viata multa bucurie, implinire sufleteasca si multa dragoste, LA MULTI ANI! Lavi H.
    http://lavii-osperanta.blogspot.com/
    - Fie ca 2012 sa va aduca de 2012 ori mai multe bucurii si impliniri. La multi ani!! !!! Flyerboy
    http://gabyzmb.blogspot.com
    - 2012 Sa va aduca tot ce va doriti,sa fie un an plin de fericire,sperante si mangaiere din partea celor dragi!
    Raisa http://www.newcomiclife.blogspot.com
    ??? Va doresc ca in noul an (2012) sa aveti parte de tot ceea ce nu puteti cumpara cu bani. ??? C.L.M. – http://crazy-in-loveee.blogspot.com ???
    - fie ca 2012 sa dea buzna peste tine cu o caruta de bucurii, o galeata de noroc, dar mai ales cu o gîrla de fericire. multi ani cît mai frumosi! Calin http://coltulcumuzica.wordpress.com
    - Sunt întâmplari pe care viata ni le scoate în cale ca sa învatam sa apreciem lucrurile frumoase, simple, pline de sens. Sunt oameni pe care viata ni-i aduce în dar. Pentru tine... nu stiu decât sa spun multumesc! Un 2012 plin de savoare alaturi de oamenii dragi. LA MULTI ANI!
    Dana, http://colectie-stiinte.ro/
    - La Multi Ani cu sanatate si spor in toate! Natural - http://danielbotea.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere